Varför ska jag bidra till Little Angel?

Vi är oroliga. Med den fasansfulla utveckling som sker ser vi det som vårt medmänskliga uppdrag att hjälpa Syriens barn som annars riskerar att dö eller växa upp i en omgivning fylld av våld och hat.

Idag finns ett flertal stora hjälporganisationer som gör insatser men det som kännetecknar vårt projekt är:  

Little Angel byggs på plats där hjälpen behövs som mest

Vi bygger på plats där det finns ett konkret behov och dit människor i nöd söker sig. Vi har kontakt med professionella människor som jobbar ideellt och vi har därför mycket låga kostnader.

Vi driver projektet med största möjliga transparens.

Inga mellanhänder finns. Vi kommer att kunna redovisa att varenda krona som kommer in till oss går direkt till detta projekt. När vi har fyllt barnhemmet kommer vi granska barnhemmet och processerna för att upprätthålla en god kvalitetsnivå.

Hos oss kan barn drömma.

Mat trollar bort hunger och medicinsk vård ser till att vi mår bra fysiskt. Men den mentala biten, att kunna drömma och ha ett mål i livet, är nog det viktigaste av allt. På Little Angel finns det obegränsad plats för barns drömmar! Med hjälp av specialiserad personal kan barnens dagliga liv formas till det bästa.

Vi vill att mammor ska få en chans att leva nära sitt barn.

Enligt rådande lag är det förbjudet att adoptera bort sitt barn och ensamma mödrar tvingas att lämna bort dem. Ett av våra mål är att mammor ska kunna jobba på barnhemmet och få en chans att leva med sitt barn.

Hjälp oss att bygga och fylla barnhemmet med 100 barn! Men det är bråttom, så här gör du för att vara med och hjälpa:

Agera Donera Upplys

Du kan bidra på olika sätt

Målet är ett hem för 100 barn där de kan känna trygghet. Barnhemmets grund är byggd och i väntan på att hemmet blir klart bor 15 barn i ett närliggande kloster. Vi har med hjälp av eldsjälar och deras ideella insats fått in 2.5 miljoner kronor på vår välgörenhetsgala i höstas, men ännu är vi inte i mål.

Vi behöver din hjälp att få in ytterligare 2.5 miljoner kronor.

För att hjälpa ge ditt bidrag välj något av följande alternativ:

Bankgiro:

241-0264

Skicka ett sms med summan till:

0731-296653

Ring in ditt bidrag på:

0910-71 61 71

Swisha in ditt bidrag till:

123 125 21 88

Sprid budskapet

Dina ord och tankar kan göra skillnad för vänner och bekanta. I en värld där det just nu är ett brus av röster och åsikter runt flyktingfrågor är det svårt att veta vad jag ska lyssna och agera på. Därför är det viktigare än nånsin att vi hjälps åt att sprida budskapet till våra nära och kära, vänner och nätverk.

Så om du tror på oss och vår idé så hjälp oss genom att skriva, blogga och twittra om oss och vårt barnhem Little Angel. Du lyssnar på dina vänner och de lyssnar på dig.

  • facebook
  • instagram
  • twitter
  • googleplus

Stiftelsen 100%

Stiftelsen 100% grundades 2006 av Douglas Roos, Gunilla von Platen och Mats Qviberg. Stiftelsen har till syfte att hjälpa utsatta barn i fattiga regioner samt att, om det är möjligt, ge dem en utbildning och social trygghet. Grundläggande för Stiftelsen 100% är att 100% av alla insamlade medel skall tillfalla det avsedda ändamålet. Med andra ord skall stiftelsen inte överhuvudtaget belastas med administrativa kostnader då dessa till fullo betalas privat av stiftelsens styrelseledamöter. Namnet 100% syftar också på det faktum att stiftelsen erbjuder sina bidragsgivare hundraprocentig insyn i stiftelsen administration och verksamhet.

Stiftelsen 100% har till dags dato varit verksam i ett antal barnhemsprojekt i Lettland och i Ryssland samt är nu insamlande stiftelse för Little Angle:s barnhemsbygge i Damaskus, Syrien.

Läs mer om Stiftelsen 100% här