Samlat hittills

Normalt skulle det kosta ungefär 3 miljoner dollar att bygga en anläggning som Little Angel. Men tack vare att en kyrkoledning står bakom projektet kan vi bygga barnhemmet för en bråkdel av kostnaden med hjälp då majoriteten av de involverade är volontärer eller arbetar för ett lågt arvode. Little Angel kommer, enligt beräkningarna, kosta under 1 miljon dollar att bygga, dvs cirka 8,5 miljoner kronor. Driftskostnader är beräknat till cirka 600 000 kronor per år.

Redogörelse för budget finns att få på begäran.

Insamlingsgala i Stockholm

Gunilla von Platen, entreprenör och initiativtagare till Little Angel-projektet, anordnade i höstas en insamlingsgala där målet var att samla in 4 miljoner kronor. 380 gäster samlades på Grand Hôtel i Stockholm och tillsammans kom 3,8 miljoner kronor in med hjälp av bland annat en tillhörande välgörenhetsauktion. Galan genomfördes tillsammans med bland andra Nuri Kino, grundare av organisationen A demand for Action och SvD-krönikören Jenny Nordberg.

Bidragsgivare företag och personer:

Xzakt Kundrelation Seventy Agency Will & Skill AB Svenska PostkodStiftelsen Le Pain Français Douglas Roos DN SVD Burenstam&Partner Active Armour Silvia Samuelsson Förvaltning AB Advokatfirman Samuelsson Vardaga IBEL Group Mediavision Wenche & Gerald Engström Gabrielsson Stiftelsen MamaMia Nadia Dyberg Tekin Deniz - Add and reduce AB Rizk Issa - Issa Förvaltningskompaniet Simon Moransson - Föreningsnyckeln AB East Capital Trea Assistans Stockholm AB

Du kan bidra på olika sätt

Målet är ett hem för 100 barn där de kan känna trygghet. Barnhemmets grund är byggd och i väntan på att hemmet blir klart bor 15 barn i ett närliggande kloster. Vi har med hjälp av eldsjälar och deras ideella insats fått in 2.5 miljoner kronor på vår välgörenhetsgala i höstas, men ännu är vi inte i mål.

Vi behöver din hjälp att få in ytterligare 2.5 miljoner kronor.

För att hjälpa ge ditt bidrag välj något av följande alternativ:

Bankgiro:

241-0264

Skicka ett sms med summan till:

0731-296653

Ring in ditt bidrag på:

0910-71 61 71

Swisha in ditt bidrag till:

123 125 21 88

Sprid budskapet

Dina ord och tankar kan göra skillnad för vänner och bekanta. I en värld där det just nu är ett brus av röster och åsikter runt flyktingfrågor är det svårt att veta vad jag ska lyssna och agera på. Därför är det viktigare än nånsin att vi hjälps åt att sprida budskapet till våra nära och kära, vänner och nätverk.

Så om du tror på oss och vår idé så hjälp oss genom att skriva, blogga och twittra om oss och vårt barnhem Little Angel. Du lyssnar på dina vänner och de lyssnar på dig.

  • facebook
  • instagram
  • twitter
  • googleplus

Stiftelsen 100%

Stiftelsen 100% grundades 2006 av Douglas Roos, Gunilla von Platen och Mats Qviberg. Stiftelsen har till syfte att hjälpa utsatta barn i fattiga regioner samt att, om det är möjligt, ge dem en utbildning och social trygghet. Grundläggande för Stiftelsen 100% är att 100% av alla insamlade medel skall tillfalla det avsedda ändamålet. Med andra ord skall stiftelsen inte överhuvudtaget belastas med administrativa kostnader då dessa till fullo betalas privat av stiftelsens styrelseledamöter. Namnet 100% syftar också på det faktum att stiftelsen erbjuder sina bidragsgivare hundraprocentig insyn i stiftelsen administration och verksamhet.

Stiftelsen 100% har till dags dato varit verksam i ett antal barnhemsprojekt i Lettland och i Ryssland samt är nu insamlande stiftelse för Little Angle:s barnhemsbygge i Damaskus, Syrien.

Läs mer om Stiftelsen 100% här